OFERIM GARANTIE 3 ANI
SAU 2000 ORE FUNCTIONARE

office@umeb.ro

+ 40 31 425.12.07
+ 40 31 425.12.08

MANUALUL UTILIZATORULUI
Catalog General Generatoare

GENERATOARE STATIONARE 10-20KVA
 
+ 40 31 425.12.07
+ 40 31 425.12.08
+ 40 31 425.12.09
office@umeb.ro
Cerere de oferta

Un grup electrogen se compune dintr-un generator electric antrenat de un motor cu ardere interna, ansamblul fiind amplasat pe o platforma metalica si protejat de o carcasa (capota de insonorizare). Functiile de protectie, masura si distributia energiei electrice sunt indeplinite de un tablou electric special conceput in acest sens.

Asigura energia mecanica necesara antrenarii generatorului electric sincron. Generatorul electric este cuplat cu motorul termic prin intermediul unui cuplaj standardizat SAE, tipic industriei de electrogenerare. Acesta asigura alinierea corespunzatoare a celor doua componente si fiabilitate garantata pe intreaga durata de viata a grupului electrogen, fara a necesita ativitati de mentenanta de orice fel.

In marea majoritate a cazurilor, se folosesc motoare Diesel, de turatie constanta (1500 rot/min).            

Motoarele sunt complet echipate, fiind dotate cu filtre de aer, filtre de combustibil, filtre de ulei, tobe de esapament, pompa de ulei, pompa de injectie, radiator de racire, preincalzitor, demaror, baterii de acumula-toare, alternator de incarcare a bateriilor, s.a.m.d..

La grupurile de putere mai mica (sub circa 30kVA), se folosesc motoare Diesel cu aspiratie naturala, cu 4 cilindri in linie (mai rar, 3 cilindri).

La marea majoritate a grupurilor electrogene, se folosesc motoare cu 4 sau 6 cilindri in linie, cu aspiratie fortata (echipate cu turbocharger) si de obicei dotate si cu intercooler.

Motoarele de putere mica sunt echipate cu regulator de turatie mecanic, iar cele de putere mai mare sunt echipate standard cu regulator electronic de turatie. La motoarele de ultima ora, functia regulatorului (governor-ului) este incorporata in unitatea electronica dedicata de management a motorului (ECU sau ECM). Aceasta asigura un control precis al parametrilor tehnico-functionali ai motorului, functionalitate care nu exista in cazul solutiei clasice cu regulator electronic standard. Solutia cu unitate electronica de control asigura si alte avantaje directe pentru utilizator, cum ar fi conectarea directa prin protocol CANBus cu controller-ul grupului electrogen si urmarirea si masurare mult mai exacta a parametrilor motorului in timpul functionaii acestuia (precum si facilitati superioare de diagnosticare, cu sau fara ajutorul programului dedicat de service al furnizorului motorului).
 

 


La cerere, motoarele de putere mica pot fi si ele echipate - prin conversie, cu regulator electronic de turatie. Motoarele pentru grupuri electrogene de puteri mari si foarte mari au arhitectura cu cilindri in V (8, 10 sau 12) sau in linie (6 cilindri), in functie de producatorul motorului.
 

Fisa tehnica: Grup electrogen GEBAS - A 5 BA-C

 Home | Despre noi | Noutati | Cerere de oferta | Contact © 2014 UZINA DE MASINI ELECTRICE BUCURESTI